Всъдеходът на ток ще бъде най-мощният в гамата на марката, като топ-версията му ще може да се конкурира с Porsche Taycan по динаични характеристики, удобство, бързо зареждане и пробег, предава Automedia.

Серийната версия на модела ще стане продължение на концепцията Imagine by Kia, представена през 2019 г. В основата на кросоувъра ще бъде модулната платформа E-GMP на концерна Hyundai. При разработката на тази архитектура корейският производител използва помощ от хърватската фима Rimac, като това ще позволи електромобилите на Kia да получат модификации с различна мощност.

Вижте как ще изглежда Kia CV >> >> >>


В интервю за британското издание Auto Express ръководителят на европейското подразделение на Kia – Емилио Ерера, беше категоричен, че топ-версията на електрическия кросоувър ще бъде „високоефектиен автомобил, който по производителност ще се конкурира с Porsche Taycan”. Моделът ще получи система за зареждане с напрежение 800 волта, което ще позвови пълненето на батериите от източник с 350 волта да става за 20 минути. Ориентировъчният пробег с едно зареждане ще е 480 км.

На свой ред, маркетинговият директор на Kia – Карлос Лакос, заяви, че новият електромобил ще се превърне във „витрина на технологиите на корейската марка“. Той обаче уточни, че Kia не е премиум-марка, така е тези технологии ще се предлагат на достъпни цени.

Премиерата на електрическия флагман на Kia е планирана за 2021 г. Плановете на марката предвиждат през следващите 5 години броят на моделите на ток да бъде увеличен от 2 на 11.