И е електрически! Второто поколение на Mokka е изцяло ново и неговите напълно обновени технологични решения и системи, сред които и ЕРower, преминават през последния етап на подробни изпитания и старателни настройки преди да получи заключително одобрение и да бъде пуснат на пазара, предава Autoclub.

Планира се производството на новия модел да започне през четвъртото тримесечие на тази година. Първите серийно произведени автомобили ще бъдат с електрическо задвижване и ще бъдат доставени на крайните клиенти в началото на 2021 година. Тестовите автомобили загатват за това, което засега остава скрито под маскировката - голямата жълта буква „К” отстрани на зелено-черната каросерия на изпитателните прототипи е ясен знак – „K” като в Mokka. Да, просто Mokka.

Новото поколение се освобождава от допълнителния индекс X в името, следвайки примера на бестселъра от първото поколение при дебюта му през 2012 година. Още тогава Mokka привлече вниманието и впечатли потребителите със своите компактни размери и дизайн, излъчващ усещане за здравина и издръжливост.

Новото поколение на модела също е малък, здрав и издръжлив, но с много по-прогресивна и модерна философия - още по-добре пригоден за шофиране в града и с още по-ярък и впечатляващ стил. Извънредно ефективен, смел и самоуверен, и разбира се - изцяло електрически още от момента на пазарния дебют. Клиентите ще могат да се насладят на вълнуващата изцяло електрическа версия с акумулаторни батерии, но новият Opel Mokka ще продължи да се предлага и във варианти с двигатели с вътрешно горене.