Компанията Skoda е патентовала търговското име Kliq в Министерството на промишлеността и търговията на Индия.
Очаква се то да бъде дадено на нов компактен кросоувър, който дебютира като концептуален модел в началото на 2020 година.

Предположенията за подобни намерения на производителя се дължат на факта, че имената на всички кросоувъри на Skoda започват с буквата „K” и завършват с „Q”. Така към Karoq, Kodiaq и Kamiq вероятно скоро ще се присъедини и Kliq.

Друг довод в полза на това е самото название „клик“, което разкрива и концепцията на новия модел, а именно – цифровизация. В основата на модела е платформата MQB, но в нейния опростен и по-евтин вариант A0. На него се базира и показаният наскоро Volkswagen Nivus, който ще се произвежда в Бразилия.

Съответно, Skoda Kliq се разработва в Индия, но ще се продава и на други континенти (кои ще бъдат те, засега не се разкрива). Ясни са обаче моторите на кросоувъра. Това са два бензинови TSI – 1,0-литров със 110 к.с. и 1,5-литров със 150 к.с. По-слабият се съчетава с 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия, докато за по-мощния е предвидена само 7-степенна роботизирана трансмисия. Задвижването е само предно, а продажбите трябва да стартират догодина.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Skoda


Нови автомобили