То съчетава в себе си удоволствието от карането на мотоциклет със сигурността, която се осигурява от автомобил, предава Automedia.

В основата на Quanta R е пространствена тръбна рама, върху която е монтиран модифициран 2,5-литров двигател Subaru, а с него и спортна автоматична трансмисия. С доработването на мотора се е занимавала компания Atomic. Задвижването на четирите колела също е от Subaru. Окачването е Bilstein B16, керамичните спирачни дискове са Brebmo, кованите джанти са Vossen, а гумите - Continental 335/25R22.

Вижте как изглежда Quanta R >> >> >>


Двигателят има пет настройки на мощността - от 350 до 600 к.с., а впръскването на метанол осигурява максималната мощност. ABS и ESP гарантират максимална безопасност при шофиране. Масата на Quanta R е 750 кг. Динамиката на ускорението е впечатляващо - от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 сек, а максималната скорост е 200 км/ч.

Управлението е направено по аналогия с ATV, има електроусилвател и е разработено от специалистите от ICM. Системата за автоматично превключване на трансмисията, също дело на работилницата, има принцип на управление с бутон и е водоустойчива. Редица други части на управлението също имат водоустойчиви свойства - някои от тях са на Perfomance Machine, а други - направени по поръчка.

Външните панели на тялото са изработени от алуминий, използвани са и въглеродни части, произведени от Alanton специално за новия проект. Оптиката, фаровете и огледалата са заимствани от мотоциклети на различни марки. Концептът е двуместен, задната пътническа седалка се намира под вдигащ се покрив. И двете седалки са отопляеми и ръчно изработени. Изпускателната система също е произведена от ICM. Quanta R има всичко за истинските любители на музиката - система Alpine Marine с 6 високоговорителя, субуфер, два усилвателя и плеър с поддръжка на всякакви музикални носители.