Спомняте ли си великолепният Mazda RX-Vision Concept, за който се твърдеше, че ще се превърне в серийната спортна кола RX-9 sports car? Той беше дело на дизайнера Максиилиан Шнайдер, който сега работи за Mitsubishi Motors. Именно той създаде и нов концептуален модел, но не за сегашния си работодател, а за предишния, предава Automedia.

Вижте как изглежда колата >> >> >>


Автомобилът носи името RX-10 Vision Longtail и представлява болид за новия клас „Хиперколи“ от сериите „Льо Ман“. Той се задвижва от 2,3-литров бензинов турбомотор, който предлага впечатляващите 780 к.с. Има и два допълнителни електрически двигателя – всеки по 125 к.с., като съвкупната мощност на агрегата е 1030 к.с.

Пред изданието Carscoops дизайнерът разкрива, че на теория хиперколата на Mazda ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,3 секунди и ще може да развива максимална скорост от 427 км/ч.

Тъй като RX-10 Vision Longtail има мотор, монтиран отзад, в профил той изглежда, сякаш е със средно разположен двигател. В предната част се виждат LED-светлини, като и типичната за Mazda решетка. Прави впечатление и удължената задната част, която е разположена доста ниско.