Alfa Romeo Giulietta е един от най-старите компактни хечбек модели на европейския автомобилен пазар. Италианският автомобил се появи за първи път през 2010 година и се продава до ден днешен с минимални визуални и технически промени, предава Autoclub.

Това ще се промени по-късно тази година, когато Alfa Romeo ще пенсионира Giulietta и ще я замени с чисто нови си кросоувър Tonale. В случая "чаото" ще е за сбогом, а не за приветстване.

Вижте как изглежда
Alfa Romeo Giulietta >> >> >>

През 2019 година от хечбека са реализирани само 15 690 коли срещу 78 911 през 2011.

Фирмата от Италия ще лансира серийната версия на Tonale на 24 юни тази година или поне такива бяха предварителните планове. Съвсем вероятно е кризата с коронавирус да промени графика. Tonale ефективно ще замести Giulietta в моделното портфолио на бранда и ще стане неговият най-достъпен представител.

Както стана ясно преди няколко месеца, Alfa се отказва от намеренията си за нов спортен автомобил и вместо това ще пусне два кросоувъра на пазара. Освен Tonale очакваме и чисто нов кросоувър, който ще се базира на платформа от PSA и ще споделя общи двигатели с Peugeot 2008.