Според създателите на автомобила, той ще открие нова страница в историята на бранда, а като главни конкуренти се сочат BMW 5-Series и Mercedes-Benz E-Class, предава Automedia.

Дължината на седана е 4995 мм, широчината – 1925 мм, а височината – 1465 мм. Разстоянието между двете оси достига 3010 мм. Благодарение на използването на нова платформа и на олекотени материали в конструкцията, новият G80 е със 110 кг. по леко от предшественика си.

Вижте как изглежда автомобилът >> >> >>

В дизайна на екстериора на автомобила се виждат черти от кросоувъа G80, като това се отнася най-вече сдвоената конструкция на главната оптика, като и петоъгълната решетка на радиатора. Трябва да бъдат отбелязани още удълженият капак, както и големите 20-цолови джанти.

Доста иновационен е интериорът на автомобила. Специално за G80 е разработен 3D-цифров приборен панел, който се комбинира с мултимедийна система с 14,5-инчов екран. Тя работи със сервизите Apple CarPlay и Android Auto. Обърнато е вниманието и оформлението на предните стойки, които са така разположени, че да подобрят видимостта пред шофьора.

Гамата двигатели включва 3 агрегата. Базовият е 2,5-литров турбомотор с 300 к.с. Клиентите могат да избират и по-мощен бензинов – 3,5-литров V6 с 357 к.с., както и 2,2-литров дизел с 207 к.с.

Продажбите на новия G80 стартират в Южна Корея, а на пазарите в САЩ и Канада седанът ще се появи в края на годината. Дебютът му в Европа ще е през 2021 г.