Двата най-големи американски производителя Ford и General Motors са изключили от своите стратегически планове електромобилите.
Компаниите се решили да насочат всичките си усилия в разработката на всъдеходи, кросоувъри и големи пикапи, съобщава Car and Driver.

Все пак, двете компании си оставят вратичка, като уточняват, че ще развиват електрически технологии, които имат „явен потенциал. Ford и GM предвиждат ежегодно да произвеждат и продават общо 5 млн. кросоувъра и всъдеходи, както и до 365 000 електрически коли (само Tesla през 2019 г. произведе 325 000 електромобила), предава Automedia.

Според мнението на ръководствата на двата производителя, до 2026 г. светът няма да бъде готов за масово разпространение на електрически превозни средства. Това е доста странно на фона на последните изявления, според които Ford и General Motors предвиждаха годишно производство и продажби на по 1 млн. хибриди и електромобили.

Само Ford беше обявил предстоящото до 2022 г. излизане на 40 хибридни и електрически модела. В същото време от GM заявиха, че до 2023 г. ще покажат 20 нови модела на ток.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили