Aston Martin разкри подробности за новия си двигател за линията средномоторни суперавтомобили, чието начало ще даде моделът Valhalla.
3-литровият V6, работещ като част от хибридната задвижваща система, е първият самостоятелно разработен двигател на британския производител от 1968 година насам, предава Automedia.

Клиентите на марката ще могат да изпробват новия двигател в действие през 2022 година. Именно тогава Aston Martin Valhalla се очаква да излезе на пазара. Моторът носи кодовото наименование TM01 V6 (в чест на легендарния полски инженер на компанията Тадеуш Марек) и в Интернет бе публикуван клип как той работи.

TM01 има конфигурация Hot-V. Масата на двигателя, който отговаря на екологичните стандарти Евро 7 (влизащ в сила през 2025 година), не надвишава 200 кг.

Пълните му техническите спецификации още не са разкрити. По предварителни данни той развива мощност около 1000 коня.

С него хиперавтомобилът Valhalla ще може да ускори от място до 100 км/ч за 2,5 сек и да развие максимална скорост от над 350 км/ч. Трансмисията е 8-степенна преселективна роботизирана с технологии от Формула 1. От Valhalla ще бъдат произведени само 500 бройки на цена от над 1 млн. долара.

stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Други


Нови автомобили