С по-динамичен дизайн, с функции за подпомагане на шофирането от ново поколение, с вариант за хибридно задвижване и с вградена интуитивна комбинация от хардуер и дигитални решения за защита от посегателства, любимият на поколения модел дава ново обещание за повече интелигентен комфорт и сигурност.

Вижте как изглежда обновената Е-класа >> >> >>


Е-класата седан и комби са първите представители на изцяло обновената серия. Моделите ще се появят в шоурумите на Силвър Стар в България в края на лятото.

Новото в дизайна на моделите залага на динамичността чрез линията Avantgarde в стандартното ниво на екстериора. Променени са фаровете (FULL-LED като част от стандартния пакет и MULTIBEAM LED по желание на клиента) и стоповете. Обновена е радиаторната решетка и предната броня, като базовият модел на E-класата за първи път включва централно разположена звезда отпред. Дизайнерите са променили и задната част на седана, като сега се предлага преработена задна броня, разделени стопове и нов капак на багажника.

AMG Line с новата си броня, изпълнена в стил AMG Performance, изглежда още по-спортно. Освен това се предлагат и преден капак със спортни контури Avantgarde, AMG Line и All-Terrain, които имат повдигнати нагоре повърхности, осигуряващи повече пространство за по-мощни двигатели. E-класата разполага с ALL-LED фарове като част от стандартния пакет. По избор на клиента се предлагат и фарове MULTIBEAM LED включително с дълги светлини ULTRA RANGE.

Системите за подпомагане на шофирането включват ново поколение волан с детектор за отделяне на ръцете от него, асистент за активно спазване на дистанция, активен асистент за спиране и потегляне (Active Stop-and-Go Assist), подпомагане на насочването на автомобила (Active Steering Assist), подпомагане за спиране (Active Break Assist) и активно следене на „слепите точки“. Пакетът за паркиране заедно с 360° камера осигурява разширена зона на видимост и позволява за първи път досега автоматично паркиране не само паралелно и на един автомобил пред друг, но също и в маркирани зони.

Електрификацията на модула двигател-скоростна кутия прави нова решителна крачка напред като част от обновлението на E-класата. Предлагат се седем варианта за хибридно задвижване с опция за зареждане за седаните и комбитата, бензинови и дизелови двигатели със задвижване на задния мост или на всички колела. Гамата от високоефективни, слабо замърсяващи и мощни бензинови двигатели покрива диапазона от 115 до 270 kW, докато при дизеловите агрегати този диапазон е от 118 до 243 kW.

За първи път се предлага 4-цилиндров бензинов двигател (M 254) с интегриран стартер-генератор от второ поколение (ISG), произвеждащ допълнително до 15 kW и 180 Nm допълнителен въртящ момент. Оборудваните с този двигател модели разполагат с 48-волтова електрическа инсталация. Благодарение на системите за улавяне на енергията при спиране и способността на автомобила да се движи по инерция с изключен мотор, този двигател се отличава с високо ниво на ефективност.

Редовият 6-цилиндров бензинов двигател (M 256), който се предлага за първи път в E-класата, също разполага с ISG. Гамата се допълва и от 6-цилиндровия дизелов двигател (OM 656). Този двигател, заедно с четирицилиндровата му версия, OM 654, разполагат с подобрена система за контрол на емисиите. Скоростната кутия 9G-TRONIC също е усъвършенствана, за да работи с двигателите с ISG от второ поколение.

Обновената Е-класа идва с още повече комфорт в интериора, благодарение на двата цифрови екрана и MBUX системата за управление с гласови команди LINGUATRONIC (стандартно) и добавена реалност. Същевременно са добавени и нови функции за контрол на комфорта ENERGIZING, като опции за масаж и автоматично регулиране на седалките според височината на водача. В модела е вградена и нова всеобхватна категория продукти и опции URBAN GUARD, която представлява интелигентно свързване на хардуерни и цифрови решения за защита срещу кражба и увреждане на автомобила.