В едни от видеоклиповете, публикувани от очевидци в социалните мрежи, се вижда как злощастният (бивш) собственик на суперавтомобила F40 отчайващо обикаля около него, като вдига безпомощно ръце към небето, предава Automedia.

По това време колата още не е напълно обгърната от пламъци, но доколкото може да се съди по кадрите, е в доста лошо състояние. Причините за пожара не са известни.

Явно суперавтомобилът е изгорял почти мигновено: дори участието на човека от къщата, до която пламна колата, не помага - ясно се вижда как той се опитва да я полива с градински маркуч. А с пристигането на пожарните служби редкият автомобил се превърна в жалки останки. Както двигателният отсек (откъдето изглежда е тръгнал пожарът), така и салонът напълно изгоряха.

Ferrari F40 бе флагман на марката от 1987 до 1992 - това е последният модел, създаден докато Енцо Ферари беше жив. Купето със средно разположен двигател е оборудвано с 2,9-литров V8 с мощност 478 к.с. и 577 Нм въртящ момент. Произведени са общо 1315 такива автомобила, а сега цените за Ferrari F40 надхвърлят милион долара.