Компанията Сенакс ООД е една от най-активните на българския мотоциклетен пазар. Чрез своето мото подразделение Motopoint, Сенакс е представител на водещи марки в бранша - MV Agusta, Benelli, KYMCO и Quadro.

Първите три марки ще имат доста премиери на изложението Moto Expo 2020.

Традиционното изложение Moto Expo 2020 за втора поредна година ще бъде в обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална) от 20 до 24 март 2020 г. То е организирано от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), съвместно с утвърдения си дългогодишен партньор - “Експо Тим” ООД.

Щандът на Motopoint на Сенакс ще бъде на площ от 216 кв. м. На него посетителите по ще могат да видят няколко премиери.

MV Agusta


Легендарната марка MV Agusta ще направи тази година три премиери. И трите нови машини вече бяха представени на EICMA 2019 в Милано през ноември. Единият е Rush 1000 Beast Mode, който веднага след премиерата си се превърна в култ на феновете. С феноменалните 212 к.с , това произведение на изкуството от Варезе, преобърна представите за нейкид. Двигателят е 4 цилиндров, 4 тактов, 16 клапана , 8 инжектора, с обем 998 куб. см. Мощностите на агрегата всъщност са две – 153 кВт (208 к.с) при 13 000 об/мин и 156 кВт (212 к.с.) при 13 600 об/мин. Максималният въртящ момент 116,5 Нм при 11 000 об/мин. Моторът тежи 186 кг и има 8-степенен тракшън контрол, 4 карти за настройки на двигателя, електронен двупосочен куик шифтър. Електронният демпфер Öhlins EС е с ръчен и автоматичен режим на работа. Таблото за управление TFT е с 5-инчов цветен дисплей, круиз контрол, Bluetooth, GPS и приложение MVride за навигация. Има настройки на мотора, Launch Control и др.

Другата премиера е Brutale 1000 RR, които е със същия 4-цилиндров, еднолитров двигател. Максималната мощност е 153 кВт или 208 к.с. при 13 000 об/мин. и въртящ момент 116,5 Нм при 11 000 об/мин. Максимална скорост е над 300 км/ч. Теглото е 186 кг.

Третата премиера от Варезе е Superveloce 800. Той е разработен по случай 75-годишнината на марката. Благодарение на него MV Agusta спечели награда от "Lombardy's Design Excellence". С уникалния си стил, Superveloce 800 е оформен по концепцията за „ Motorcycle Art” и продължава да поддържа модата за дизайн на мотоциклетите. Тази награда е един от най-добрите начини да се отбележи 75-годишнина. За нео-класическият мотоциклет Superveloce 800, както при всички продукти на MV, дизайнерският подход се фокусира основно върху производителността, позволявайки функцията да определи формата, най-старата традиция на MV Agusta.

В момента Superveloce 800 е кандидат за престижната награда Compasso d'Oro 2020 от Фондация ADI. Тя цели да поддържа разпространението на дизайнерската култура, нейното наследство, да насърчи етиката на устойчивост и качество. Двигателят е 3 цилиндров, 4-тактов, с 12 клапана, 6 инжектора и обем 789 куб. см. Мощността му е 148 к.с. при 13 000 об/мин. Максималният въртящ момент е 88 Нм при 10 600 об/мин. Максимална та скорост скорост е 240 км/ч. Машината тежи 173 кг.

Benelli


Друга легендарна марка – Benelli има премиери за България и нова цветова схема (Flash Green) в малките кубатури. Benelli 752 S с ABS има модерен дизайн със спортни и завладяващ линии. Това е нейкид, способен да пленява от пръв поглед. Двигателят е 2-цилиндров, 4-тактов, с водно охлаждане и кубатура 754 куб. см., 4 клапана за цилиндър с двоен разпределителен вал (DOHC). Мощността е 56 кВт (76,2 к.с.) при 8500 об / мин. Максималният въртящ момент е 67 Нм при 6500 об/мин.

От Benelli затвърждават класическата си линия с Imperiale 400, реплика на историческата гама на Benelli-MotoBi, произведена през 50-те години. Двигателят е едноцилиндров, 4-тактов, с въздушно охлаждане и обем 373 куб. см. Мощността му е 15,5 кВт при 8500 об/мин., а мас. въртящ момент 29 Нм при 6500 об/мин. Ще бъдат представени също, новата цветова схема Flash Green, за модели BN125, TORNADO NAKED 125, BN251 и 302 S. Както и фейслифта на модели TRK502 и TRK502X.

KYMCO

KYMCO ще бъде с 2 премиери. Популярният модел на марката Agility пораства до Agility 300i R16 ABS. Скутерът става още по-практичен и технологичен, тъй като навлиза в горния сегмент. Скутерът определено е удобен за в града. Но Kymco Agility 300i R16 ABS е перфектен и за тези, които пътуват по околовръстното или по магистралата. Багажникът под седалката събира две фул фейс каски, а платформата, оборудвана с тунел, предлага удобно и достатъчно пространство за поставяне на краката ви в естествено положение.

Kymco Agility 300i R16 ABS се предлага стандартно с футуристичната информационна система Kymco Noodoe. Това е личен технологичен асистент, който ви позволява да свържете скутера към вашия смартфон, като по този начин елиминира всяко разсейване на ездача. Agility 300i ABS винаги е отлично разпознаваем благодарение на осветителната система Full Led. Тя гарантира максимална видимост за водача. Представлява истински светещ подпис на скутера както през деня, така и в тъмното. В допълнение, Agility 300 е оборудван с Keyless, който ви позволява да отключите и стартирате скутера чрез обикновено дистанционно управление.

Моделът е оборудван с куфар, голяма слюда и гардове на ръкохватките.

Двигателят е едноцилиндров, 4-тактов с водно охлаждане и обем 276 куб. см. Мощността е 17 кВт (23,1 к.с.) при 8000 об/мин., а въртящият момент е 22,5 нМ при 6500 об/мин. Теглото е 191 кг. People S 150i ABS е нов, гъвкав и лек. С новия си G5 Eco двигател той е по-екологичен и гарантира още по-нисък разход. Между светофарите и в градския трафик People S успява да даде всичко възможно и да задоволи всички нужди на съвременната мобилност, характеризираща се с комфорт, безопасност, и без да жертва удоволствието. Конкретните форми на високоефективните Full Led светлини го правят, практичен дори при каране вечер. Това е бижу на технологията на много достъпна цена. Това съотношение - качество-цена винаги е било една от основните силни страни на всеки продукт на Kymco и новият People S не е изключение.

Двигателят е едноцилиндров, 4-тактов с въздушно охлаждане и обем 150 куб. см. Мощността му е 10,3 кВт (14 к.с.) при 8500 об/мин. Въртящият момент е 12 Нм при 7000 об/мин. Освен мотоциклети и скутери, компанията е представител и на редица аксесоари, които също ще могат да се видят на щанда на Сенакс. Сред тях са и каските ARAI. От тях ще бъдат представени два нови модела.

Моделът RX-7V Racing е всичко, което Arai знае за производството на най-добрите каски за мотоциклетни състезания. А RX-7V Racing отива една крачка напред с допълнителен технологичен слой. RX-7V Racing е първата каска за свободния пазар, изцяло одобрена от ФИМ.

ARAI CONCEPT-X е модел реплика от 80-те години, създаден за нейкид байковете. Шлемът припомня простия, но агресивен стил от онази епоха. Каската идва от сърцето на ARAI. Грубата простота на Concept-X е продукт на въображението. Но не се заблуждавайте! Докато ретро стилът може да привлече вниманието, каската премина през строгите вътрешни тестове на Arai. Така че под агресивния вид ще намерите здрава, лека PB e-cLc обвивка, с гладка и кръгла форма, подсилена с патентован „периферен колан” на Arai. Ще бъде представена и новата колекция екипировка на RST. Основен акцент ще бъде новата AIR BAG SISTEM, разработена съвместно със състезатели от ТТ на остров Ман Ще има възможност за демонстрация и тест на новата система. Тя влиза в продажба от края на март 2020 г.