Пикапът с доста спорен дизайн, одумван от мнозина, обаче вече може да бъде забелязан по руските пътища. Става въпрос за негово копие, създадено от монтьорите на YouTube канала Гараж 54.

В специален проект, който им отнел няколко седмици, те преобразили УАЗ 469 (популярната и в България Уазка) и създали модел, доста близък на пръв поглед до оригинала. Поне на външен вид, защото за разлика от американския, който работи на електрическо, старият УАЗ все пак си остава с оригиналния двигател с вътрешно горене.

Историята на автомобила е доста дълга, тъй като той е използван и за друг проект на канала, който приключил наскоро. За да стигнат до външността на Cybertruck автомонтьорите премахнали над 7 тона материали от ходовата част. За да заприлича на пикапа на Tesla, от Гараж 54 удължили рамата, направили редица заварки и поставили панели, направени от метални листове с дебелина 2 мм.

За сега все още не се знаят всички останали подробности, защото пикапът, макар и в движение, все пак не е довършен. Според създателите си по него има още малко работа, след което предстои те да разкажат всичко за него.

Запознати припомнят, че това не е първият руски Cybertruck. Малко по-рано друг популярен Youtube канал, наречен Пушка гараж, направи негово копие на база на Lada A3-2109. Новият обаче е доста по-успешен по мнение на всички потребители.