Най-новият модел с удължен покрив занимава автомобилния свят от години. Слуховете, че Volkswagen ще създаде Shooting Brake-версия на Arteon циркулират от години.

В Китай, където купето с четири врати се продава под името СС, започна предварителното производство на Travel Edition. Снимките от CocheSpias са от завода, в който новият модел ще бъде произвеждан.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>


В сравнение с обичайния СС (Arteon), комбито притежава пластмасови детайли около калниците и изглежда е с леко увеличен просвет. Явно става дума за модел Cross в стил Mercedes E-Class All Terrain, Audi A6 Allroad или Volvo V90 ХC.

Впечатление прави, че моделът има релси на покрива, спойлер и задна чистачка, както и по-агресивни отвори в предната престилка.

CC Travel Edition ще се продава само в Китай. Не трябва да забравяме, че през август Volkswagen говореше за планове за Shooting Brake за Европа. Производството е предвидено за началото на 2021 г. в Германия. В момента едва ли има друг модел освен Arteon, за който може да става въпрос.

Няма да бъде изненадващо ако Arteon Shooting Brake прилича на CC Travel Edition. Евентуално новото комби ще получи турбо V6 с 400 к.с., но засега няма потвърждение нито за модела, нито за евентуалния по-мощен двигател.