General Motors планира да създаде корам електромобил за шофиране в екстремни условия.
Електромобилите набират все по-голяма популярност. И въпреки че част от потребителите не харесват тази тенденция, все повече компании се обръщат именно към подобни решения.

В повечето случаи става въпрос за нови модели, обикновено по-малки градски коли със сравнително нисък пробег и именно това е една от сериозните забележки.

The Wall Street Journal обаче съобщи, че се задава нещо много интересно, което би трябвало да задоволи желанието на доста по-широкa публика. General Motors подготвя пускането на пазара на електрическа версия на легендарния бранд Hummer.

Според изтеклата информация ще можем да видим за първи път модела в реклама по време на американския Супербол – на 2 февруари.

Идеята на GMC е да пуснат конкурент на Tesla CyberTruck, като продажбите на возилото ще започнат през 2022 година. Няма много подробности за техническите показатели на новия Hummer, но информацията гласи, че батериите ще са от LG Chem, които вече имат завод в САЩ.

Именно там ще бъде сглобявам и новият модел, за който все още не се знае дали ще има широка световна премиера. В началото той ще е фокусиран основно към пазара в Америка и ще се сглобява на поточната линия на GMC в Детройт, в която компанията вече е инвестирала над 3 милиарда долара.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Hummer


Нови автомобили