На пръв поглед абсурдното състезание е организирано от изданието CARmagazine и изглежда излишно, тъй като победителят е ясен предварително.

Екипът, провел гонката, е напълно наясно, че двубоят прилича на битка между куче от породата чихуахуа и немска овчарка, затова дава известен аванс на японския автомобил.

Той стартира състезанието от висока скорост, докато автомобилът на Mercedes е спрял напълно. Идеята е, да се провери с колко трябва да се движи Swift Sport, за да не може GT 63 S да го настигне.

Както вече стана дума, японският хечбек е в топ-версията на модела, като под капака му е поставен 1,4-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 140 к.с. и 230 Нм въртящ момент.

Скоростната кутия е 6-степенна механична, като предава мощността на предните колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,1 секунди, а цената на автомобила в Германия стартира от 21 400 евро.

Срещу него се изправя Mercedes-AMG GT 63 S, който е оборудван с 4,0-литров туин-турбо V8, произвеждащ 630 к.с. и 900 Нм. Автоматичната скоростна кутия с 9 предавки прехвърля въртящия момент на двете оси, като ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,1 секунди.

В Германия този автомобил струва миниму 167 000 евро. Дали обаче всичко това стига за победа над японския хот-хеч вижте във видеото.