В салона има два 12V гнезда, а скоростомерът, тахометърът и бордовият компютър вече имат бяла подсветка, която е по-удобна за възприемане, отбелязва "За рулем".

Подложките за чаши са с променена форма, има и ниша за дребни предмети. Автомобилът разполага с нова таванска тапицерия, а в осветителния плафон е монтиран блок на системата ЭРА-ГЛОНАСС. Обновени са подлакътниците и слънцезащитните козирки, стойките на страничните огледала са с по-съвременен облик, предава Russia Beyond.

Седалките вече са по-комфортни, като разполагат с развита странична опора. Предните седалки на тривратия модел са с нов механизъм за сгъване, докато задните имат облегалки за глава.

Вижте как изглежда модернизираната Лада Нива >> >> >>


За да изглежда интериорът хармонично, всички промени са направени в стила на класическия дизайн.

Подобрена е звукоизолацията – благодарение на новите крепежни елементи на двигателя, които намаляват вибрациите, както и на подобрения шумоизолиращ пакет на панелите на купето.

Изброените нововъведения се прилагат при сглобяването на всички автомобили от семейството на Лада Нива, а модификацията Urban разполага още с фарове за мъгла, интегрирани в предната броня.