Автомобилите са получили променена външност в стила на представените по-рано обичайни рестайлингови A5 и S5, като са получили и нов мултимедиен комплекс, предава Autoclub.

Купето и лифтбекът може да се различат от предшествениците си благодарение на по-широката радиаторна решетка, върху която са се появили допълнителни тънки въздуховоди, призвани да напомнят за прочутия Audi Sport quattro от средата на 80-е години на миналия век. Накрая, а принадлежността към RS-фамилията говорят затъмнените светодиодни предни фарове.

Вижте как изглежда моделът >> >> >>


Що се касае до салона, то в новата кола достъпен става 10,1-инчовият тъчскрийн на усъвършенстваната информационна-развлекателна система MMI върху платформата MIB3 с по-мощен процесор. Както и преди, в разположение на водача има изцяло цифров приборен панел с диагонал 12,3 инча.

Силовият агрегат не е променян. Обновените Audi RS5 и RS5 Sportback се задвижват от 2,9-литрова битурбо "шесторка" за 450 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Двигателят работи в комплект с осемстепенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване.

Двата автомобила са способни да се набират от място до 100 км/ч за 3.9 секунди, а максималната им скорост е принудително ограничена до 250 км в час. Срещу допълнително заплащане електронният ограничител се премества на отметка 280 км в час.