За целта двигателят ще стане част от система "мек хибрид", като ще повиши мощността си, съобщава Autobild, цитирано от Automedia.

Според информациите, третото поколение на Audi RS3 ще получи 48-волтовата хибридна система, позната от кросоувъра RS Q8, комбито RS6 и лифтбека RS7, като ще запази задвижването на четирите колела и роботизираната си трансмисия.

Това ще позволи мощността на агрегата да се увеличи минимално - до 410 к.с. (сега той развива 400 к.с. и 480 нм). Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема под 4 секунди.

Що се касае до външния вид, то хот-хечът ще получи фирмената 6-ъгълна решетка на радиатора, както и оптика в стила на тази на комбито RS4 Avant. Очаква се моделът да запази дължината си, но да стане малко по-широк.

Вероятно, новото Audi RS3 ще бъде представено не по-рано от есента на 2020 г. Точната дата на дебюта зависи от премиерата на стандарното A3 и на неговото по-слаба спортна версия S3. Очаква се, стартовата RS4 цена на третото поколение на RS3 да бъде не по-малко от 60 000 евро.