Audi RS3 ще запази 5-цилиндровия си турбомотор с обем 2,5 литра, след като инженерите на марката са успели да го адаптират към новите екологични стандарти.
За целта двигателят ще стане част от система "мек хибрид", като ще повиши мощността си, съобщава Autobild, цитирано от Automedia.

Според информациите, третото поколение на Audi RS3 ще получи 48-волтовата хибридна система, позната от кросоувъра RS Q8, комбито RS6 и лифтбека RS7, като ще запази задвижването на четирите колела и роботизираната си трансмисия.

Това ще позволи мощността на агрегата да се увеличи минимално - до 410 к.с. (сега той развива 400 к.с. и 480 нм). Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема под 4 секунди.

Що се касае до външния вид, то хот-хечът ще получи фирмената 6-ъгълна решетка на радиатора, както и оптика в стила на тази на комбито RS4 Avant. Очаква се моделът да запази дължината си, но да стане малко по-широк.

Вероятно, новото Audi RS3 ще бъде представено не по-рано от есента на 2020 г. Точната дата на дебюта зависи от премиерата на стандарното A3 и на неговото по-слаба спортна версия S3. Очаква се, стартовата RS4 цена на третото поколение на RS3 да бъде не по-малко от 60 000 евро.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Audi


Нови автомобили