С това дългоочаквано разширяване на производствената си линия Tesla отправя директно предизвикателство на детройтските автомобилопроизводители, отбелязва Ройтерс.

Пикапът, наподобяващ брониран транспортер от бъдещето, бе показан от шефа на Tesla в Лос Анджелис, където днес традиционното автомобилно изложение отваря врати за широката публика.

Вижте как изглежда пикапът >> >> >>


Наполовина бронирана кола, наполовина футуристичен самолет, пикапът, представен от Мъск, който не пропусна да си направи поредното шоу, не прилича на нищо правено досега, по думите на шефа на Тесла, цитиран от АФП.

Мъск припомни, че пикапите са в топ 3 на най-продаваните превозни средства в Америка и добави, че за да се реши проблемът с устойчивата енергия, трябва да имаме такъв пикап, информира Ройтерс.

Базовият модел е с начална цена 39 900 долара и 400 км максимален пробег с едно зареждане. По-луксозният вариант ще струва 69 9000 долара и ще изминава 800 км без зареждане, посочва АФП.

Очаква се производството да започне в края на 2021 година. Пикапът, който включва и автопилот, вече може да се поръчва, допълва ТАСС.

Това е първият "набег" на американската компания за електромобили на пазара на пикапи, където доминират Ford, General Motors и Fiat Chrysler Automobiles, посочва Ройтерс.