За съжаление, това не е производствен модел, а друга - вече седма - концепция, демонстрираща развитието на новата фирмена стилистика „Sensuous Sportiness”, предава Autoclub.

Както казва шефът на дизайнерския център в Hyundai Сан-Юп Ли, неговият екип търси иновативни решения, които ще увеличат емоционалния компонент на опита от използването на автомобилите от марката. Повърхностите на концептуалния кросоувър са проектирани така, че изглеждат като едно цяло, а формите му нямат ясно изразени граници.

Един от основните „елементи“ - предната част със скрити фарове, напомня миналогодишната концепция Le Fil Rouge и обновения Grandeur. Решетката на радиатора е „динамична“ - при движение всяка от нейните клетки се движи в предварително определена последователност, което не само дава интересен визуален ефект, но и подобрява аеродинамичните характеристики.

Данни за силовата установка засега липсват, а и те не са особено важни, тъй като това е шоукар без серийни перспективи. В същото време новата кола може да се разглежда като ранен предвестник на градски кросоувър от следваща генерация.