Концептуалният автомобил, премиерата на който ще се състои в края на ноември на Автосалон Лос Анджелис 2019, ще получи салон в стила на елмобилите на компания Tesla Motors.

Вижте как изглежда бъдещето на комбитата >> >> >>

VW ID. Space Vizzion е определян от производителя като "кросоувър на бъдещето", който съчетава в себе си аеродинамичните характеристики на автомобил от клас Gran Turismo с вместителност на SUV. Що се касае салона, то в него са установени три реда седалки с шест отделни места за сядане.

Креслата са покрити със специален материал от ябълкови отпадъци, наречен AppleSkin, който е „веганска“ алтернатива на естествената кожа. В допълнение, изображенията показват преден панел в стила на Tesla Model 3 с отделен голям сензорен екран и малко цифрово табло.

От Volkswagen заявиха, че серийна версия на такъв автомобил ще се появи през 2021 година. В неговата основа е залегнала модулната архитектура MEB, разработена специално за електрически машини от ново поколение.

Без презареждане на батериите елмобилът може да преодолее до 590 км (по световния цикъл WLTP). Немците ще разработят три различни версии на модела, които ще бъдат създадени с отчет на особеностите на американския, китайския и европейския пазар.