Моделът беше показан в Китай по-рано тази година, но едва сега компанията разкрива подобности за него.

Дизайнът на обновения купеобразен кросоувър е в стила на последните модели на марката. Автомобилът е получил предна броня, подобна на тази на Mazda CX-5, издадена напред решетка на радиатора и преработена оптика със светодиоди.

В салона на модела се появила съвременна мултимедийна система с широкоформатен прибиращ се сензорен дисплей. Предният панел е напълно нов, като е преработен и блокът за управление на климатичната система.

Задвижването на CX-4 става с атмосферни двигатели Skyactiv-G с работен обем 2,0 и 2,5 литра, генериращи 158 и 192 к.с. Тези мотори се комбинират с 6-степенна механична скоростна кутия или с автомат със същия брой предавки. Ниските нива на оборудване са с предно прадаване, а системата за задвижване на четирите колела се предлага само като опция.

Срещу доплащане клиентът получава видекомери за наблюдение около автомобила, обновена система за внезапно спиране, интелектуален круиз-контрол и система за следене на мъртвите зони. Продажбите стартират до края на месеца, като тогава ще стана ясни и цените.