Цената в Германия започва от 58 800 евро, а във Великобритания от 49 900 паунда. В Белгия и Холандия стартовата сума ще бъде 59 800 евро.

Вижте как изглежда Polestar 2 >> >> >>


Производството на модела ще започне прези юни 2020 година в новата фабрика на компанията в Китай, но вече могат да бъдат правени предварителни поръчки. Първите сглобени бройки се очаква да имат особено високо ниво на оборудване.

При един пълен заряд на батериите, Polestar 2 ще може да изминава почти 450 километра. Предвиждат се няколко варианта за зареждане, между които и бърз. Максималната мощност на возилото е 400 к.с.

Захранването е поверено на акумулаторен блок с капацитет 78 кВтч.

От Polestar твърдят, че вградената в шасито батерия увеличава устойчивостта му на усукване и намалява шума от пътната настилка с 3.7 dB в сравнение с автомобил с ДВГ.

Шведите ще предлагат и пакет Performance за новия електромобил. Той ще включва амортисьори Öhlins, спирачки Brembo със златисти апарати и уникални 20-цолови ковани джанти.

Polestar 2 ще стане един от първите серийни автомобили с информационно-развлекателна система Android. Тя ще се управлява от 11-инчов сензорен екран и ще комбинира популярните приложения и услуги на Google с функциите на електромобила.