След като реши да посвети изложението във Франкфурт на изцяло електрическия си модел ID.3, Volkswagen обяви официално датата, на която ще покаже осмото поколение на Golf.

Това ще се случи на 24-ти този месец, когато немците ще домакинстват специално събитие в дома си във Волфсбург. Премиерата ще започне в 18 часа Централноевропейско време.

Събитието ще премине под мотото "Life Happens with a Golf", като в рамките му ще видим за първи път Golf MK8 засега във версия хечбек. През следващата година очакваме дебют и на комби версията.

Возилото би трябвало да стъпи в продажба още преди края на годината, като дори първите доставки трябва да станат факт преди настъпването на 2020 година.

Дизайнерите на марката обещават, че новият Golf ще изглежда много по-добре от своя предшественик, въпреки еволюционния подход към дизайна.

Тази година Golf отбеляза спад в търсенето с 14%, но остава най-продаваният модел в Европа – почти 150 000 коли за първите четири месеца на годината, следван от Renault Clio с малко над 122 000 бройки.