Съвместният проект на Toyota и Subaru, довел до възраждането на култовото спортно купе GT 86, беше завършен още в началото на десетилетието. Сега феновете очакват следващото поколение на автомобила, чиято разработка вече е стартирала, предава Automedia.

Вижте най-добрите снимки на Toyota GT 86 >> >> >>


В интервю за изданието WhichCar главният инженер на проекта Supra - Тецуа Тада, заяви, че е готов с екипа, който ще разработва новото GT 86. Целта пред него е, купето да бъде по-добро от самата Supra, тъй като потенциалните клиенти очакват именно това.

Инженерът не разкри подробности, но според последните информации, автомобилът ще бъде тотално променен. Основният проблем на Toyota е платформата, тъй като компанията иска да запази задното задвижване, но новото шаси SGP на партньора в проекта - Subaru, не предлага подобна възможност. То е за модели с предно предаване или със задвижване на четирите колела.

Това е и причината, поради която в Toyota вероятно ще се откажат от сътрудничеството със Subaru за изграждане на второто поколение на GT 86.

Купето ще бъде построено на платформата TNGA, но има вариант и за включване на нов играч в проекта. Това е Mazda, откъдето са предложи собствена платформа за спортния модел.