Ванът е оборудван с електромотор, развиващ 204 к.с. и 362 Нм въртящ момент. Според изчисленията на Mercedes-Benz, това е достатъчно да се превозват 6, 7 или 8 човека, в зависимост от конфигурацията, предава Automedia.

Вижте как изглежда електрическия ван >> >> >>


На пазара излизат две версии - с дължина 5140 и 5370 мм, като разстоянието между двете оси е съответно 3200 и 3430 мм. Максималният обем на товарната част е еднакъв и при двата варианта - 1030 литра.

Заявената максимална скорост на EQV е 160 км/ч, но динамичните характеристики засега не се съобщават. Литиево-йонната батерия е с капацитет 90 кВт/ч, като е вградена в пода и осигурява пробег с едно зареждане от 405 км. Зарядното 11-киловатово устройство на борда позволява зареждане от битовата мрежа, не се съобщава колко време отнема това. При използване на терминал с постоянен ток с мощност 110 кВт батерията се пълни от 10% до 80% за 45 минути.

В оборудването на електрическия миниван влизат мултимедиен комплекс MBUX с няколко специални функции (например, показване на състоянието на батерията и на най-близките зарядни станции), система за рекуперация на енергията с възможност за настройване на интензитета, функция ECO Assistant, помагаща за пестенето на енергия при движение, както и специален интериор, показващ принадлежността на EQV към електрическото семейство Mercedes-Benz.

"Зеленият миниван" ще се появи пред публика на автосалона във Франкфурт през септември, като дотогава трябва да станат ясни и цените му.