Taycan ще бъде показан на 4 септември тази година, седмици преди изложението във Франкфурт, а марката продължава да подготвя феновете си за голямата премиера, предава Autoclub.

В нови предварителни снимки на автомобила немците ни показват как ще изглежда интериорното табло. Логично, откриваме доста препратки към актуалния 911, но влияние и то сериозно има и от концепта Mission E.

Презентацията на модела пред медии ще се състои едновременно в Канада, Германия и Китай, а прякото транслиране на церемонията ще бъде от 14:00 ч. на 4 септември - онлайн на сайта на немската марка.

Porsche вече успя да намекне за някои от характеристиките на новия елмобил - известно е, че най-производителната версия Taycan Turbo с мощност 629 к.с. ще може да се ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3.5 секунди, а до 200 км/ч по-бързо от 12 секунди. Максималната скорост ще превишава 250 км/ч.

Капацитетът на батериите в Porsche Taycan е от 80 до 96 кВт/ч и с едно зареждане немският елмобил ще може да преодолее 515 километра. Освен това, Порше инвестира в 800-волтова система бързи зарядни устройства, способни да зареждат за преход до 400 км за 15 минути.

През 2019 г. в продажба ще се появят три версии на електрическото порше: базов Taycan със задно задвижване, двумоторен Taycan 4C с пълно задвижване и най-мощната модификация Taycan Turbo. Като опция ще са налични адаптивно окачване, въглеродно-керамични спирачки и активна аеродинамика. Прогнозната стартова цена е около $90 000.