Шестото поколение на Opel Corsa ще бъде най-икономичният автомобил в сегмента си.
Това ще бъде постигнато не само с помощта на двигателя, но и благодарение на обновената аеродинамика и допълнителни елементи по каросерията, обявиха от компанията-производител, предава Automedia.

Точни данни за разхода на гориво засега не се съобщават, но от Opel разкриват любопитни подробности за автомобила. Инженерите на марката са успели да постигнат коефициент на челно съпротивление от 0,29 при площ 2,13 кв. метра, като благодарение на това, колата ще работи не само в много икономичен режим, но и ще отделя минимални количества вредни емисии.

Вижте как изглежда новата Opel Corsa >> >> >>


Долната част на автомобила е покрита със специални плоски панели, позволяващи значително подобрение на въздушни поток. Спойлерът намалява притока на турбулентен въздух, което прави колата устойчива и комфортна за управление.

Съществена роля за постигане на нисък разход на гориво играе и решетката на радиатора, която е взета от автомобилите на Opel от по-висок клас. Тя е активна, като може да се "затваря" в определени моменти и да пренасочва въздуха встрани от каросерията. По този начин се намаляват съпротивлението и разхода на гориво.

Новата генерация на Opel Corsa ще излезе на пазара през 2020 г. До момента германският производител е показал само електрическата версия на модела.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Opel


Нови автомобили