Почти сигурно е, че новият Corvette ще се пробва на Северната дъга на „Нюрбургринг”, а също така и на „Вирджиния Интернешънъл Рейсуей” в Щатите, за да демонстрира най-доброто, на което е способен на тези две писти, предава Autoclub.

„Добрите резултати на трудните трасета идват след правилни настройки, сега работим точно по това, за да може C8 да се представи подобаващо”, обясни президентът на General Motors Марк Рюс.

Вижте как изглежда новият Corvette >> >> >>


Според шпионски снимки C8 вече има зад гърба си обиколки на Северната дъга, но ставаше въпрос за прототипи.

Най-бързата обиколка на 20-километровото трасе, постигана от представител на гамата на Corvette е на C7 ZR1 с мощност 755 конски сили – 7.04 минути.

С оглед на това, че C8 с пакета Z51 разполага с 495 конски сили, но пък с по-добрата си аеродинамика може да се доближи до времето на ZR1.

Що се отнася до пистата във Вирджиния там рекордът за сериен автомобил се държи от ZR1 – 2.37,25 минути за обиколка, като става за трасе с дължина 5,26 км, което има 17 завоя.

И в двата случая пакетът Z51 ще бъде полезен, потвърдиха от GM. В него влизат спортна ауспухова система, по-големи спирачки, подобрено охлаждане, електронно контролиран диференциал с ограничено приплъзване и нови аеродинамични елементи. Окачването Magnetic Ride Control 4.0 се поръчва отделно, но също може да е част от този пакет екстри.