Новата генерация на BMW 4 серия ще дебютира за моделната 2021 година, т.е през лятото на 2020 година, а сега се появи и изображение на новото 4 Series Coupe, предава Autoclub.

Изображенията на прототипа не са от движение, а от автовоз и естествено, камуфлажът е повече от сериозен. Все пак, силуетът на Coupe-версията е по-спортен, а дизайнът съдържа сериозни препратки към оформлението на екстериора на 8-ата серия на BMW.

Вижте шпионските снимки на новия модел на BMW >> >> >>


Според най-смелите прогнози, напълно е възможно 4 Series Coupe да предложи задни места с размери, сходни с тези при 8-ата серия, въпреки че размерите на двата автомобила са доста различни.

Новата 4 серия ще е изградена върху платформата CLAR, което със сигурност означава, че новото поколение ще по-леко спрямо предшественика си.

Двигателната гама ще е сходна с тази на новата 3 серия на BMW, като в основата й ще са 2- и 3-литрови бензинови турбо мотори. Засега се предполага, че топ версиите ще са във вариант M Performance – M440i и M440d.

Естествено, не трябва да забравяме, че BMW ще предложи и plug-in хибридна версия на 4 серия, както и сходния по размери електромобил i4.

Бъдещото М4 пък ще се предлага във версии Coupe, Convertible и Gran Coupe и ще получи новия редови 6-цилиндров двигател S58 с мощност 480 конски сили, а вариантът Competition ще е с 510 конски сили.