През 2017 г. обаче компанията "слезе" при масите, като започна да предлага на местните най-скъпите и престижни китайски модели, пише Automedia.

Сега тя показа новия си кросоувър Hongqi HS7, който трябва да се конкурира с Audi Q7, BMW X5 и други големи всъдеходи сред заможните клиенти.

Вижте как изглежда комунистическия SUV >> >> >>

Поне така вижда ситуацията ръководството на Hongqi. Дори в дизайна на модела може да се забележи влиянието на немските кросоувъри, въпреки че в откровено "копиране" китайската марка не може да бъде обвинена. Огромната радиаторна решетка подчертава статуса на модела, а хищният вид на предната оптика добавя голяма доза агресивност.

Между другото, китайският кросоувър е построен върху старата платформа за задно задвижване на Toyota Crown, но се предлага и в конфигурация с четири задвижващи колела. Интериорът е без дизайнерски откровения, но се забелязват много скъпи материали - естествена кожа и ценни видове дърво.

Кросоувърът има цифров приборен панел, а още един екран, който е сензорен, отговаря за управлението на климатроника. Моделът, който според местните медии, е сред най-великолепните на пазара, се задвижва от мощен 3-литров бензинов V6 двигател, който развива мощност от 338 коня и 445 Нм максимален въртящ момент - невероятни показатели за китайски автомобил.

Двигателят работи в съчетание с 8-степенна автоматична трансмисия. Цената на Hongqi HS7 в зависимост от оборудването е между 51 000 и 67 000 долара, което е доста нескромно за местната автомобилна индустрия.