Моделът е малко по-голям от предшественика си и се базира на нова платформа, която трябва да намали шума, аеродинамичното съпротивление и да подобри ефективността, предава Autoclub.

Вижте как изглежда колата >> >> >>


Голямата новина при возилото е, че от следващата година то ще се предлага с нова плъг-ин хибридна система. Всички детайли около нея не са ясни засега, но Renault казва, че тя ще осигурява пробег с едно зареждане на батерията до 45 километра в смесен цикъл. Captur PHEV ще се превърне в първият подобен модел за фирмата.

Освен този агрегат, на разположение ще бъдат и 1.0- и 1.3-литрови бензинови мотори с мощност до 155 к.с. 1.5-литровият dCi дизел ще се предлага със 95 и 115 к.с., а клиентите ще могат да избират от 5- и 6-степенна ръчна кутия или 7-степенен автоматик с два съединителя.

Интериорът на модела е силно вдъхновен от този на Clio, но голяма разлика се крие в централната конзола. Тя е "плаваща" като зоната около скоростния лост е повдигната нагоре за по-добра ергономия. Пространството отдолу може да бъде оборудвано с безжична зарядна станция за телефони.

Багажното отделение побира до 536 литра, което според Renault е рекорд в класа. Отделно, нишите в купето позволяват складирането на още вещи с обем до 21 литра. Новият модел е с 11 см по-дълъг от своя предшественик и има колесна база с 2 см по-дълга отпреди.