Моделът, стартирал като военна машина живя три поколения на автомобилния пазар, а сега може да се завърне с реализирането на една смела идея на шефовете на GM – като електрически офроудър, пише Autoclub.

Планът не звучи никак зле – Hummer се възражда като самостоятелна марка, която произвежда само електрически всъдеходи, които трябва да се появят на пазара в рамките на следващите няколко години.

Тази информация беше оповестена от телевизия Bloomberg, която цитира анонимни източници от GM, които са потвърдили, че проектът все още е на етап „вътрешна дискусия”.

В GM обаче са наясно, че съживяването на Hummer няма да е никак лесно. От една страна възраждането на марката трябва да скъса с имиджа на лакомите за гориво модели H1 и H2, но в същото време да използва една от най-силните им страни – изключителните офроуд качества, за да ги позиционира на все по-наситения офроуд пазар.

Също така вече се знае, че ако се завърне от небитието Hummer няма да разполага със собствени дилъри, а ще се продава заедно с другите марки и модели на GM.

Много е възможно бъдещите модели на Hummer да споделят техника и технологии с бъдещия електрически пикап на GM, който обаче все още не е много близо до серийно производство.