Електромобилът мобилът ще бъде официално представен през 2019 г., а продажбите му ще започнат през 2020 година, предава Autoclub.

Вижте как изглежда електромобилът на Honda >> >> >>


Honda стана първият модел на японската марка, построен върху нова платформа, специално проектирана за машини с електрически силови установки. Батерията е разположена в дъното на колата в рамките на междуосието, което позволява да се постигне нисък център на тежестта и идеално разпределение на теглото по осите - 50:50.

Плюс това, електрическият автомобил получава напълно независимо окачване, осигуряващо "невероятна стабилност във всички ситуации". Комплектът от 35,5 кВт/ч литиево-йонни батерии с течно охлаждане е съвместим със система за бързо зареждане, която може да зарежда батерията от нула до 80% за половин час.

По-рано беше съобщено, че Honda e ще може да пътува без презареждане до 200 километра. Засега японците все още не са показали серийната версия на модела.

В същото време през последните няколко години Honda представи редица концептуални автомобили, предназначени да дадат представа за новия продукт.

Така например, през есента на 2017 г. на автосалона във Франкфурт се състоя премиерата на експерименталната машина Urban EV, а през 2019 г. концепцията E Prototype дебютира на автомобилното изложение в Женева и беше определена като „автомобил на 95% готов за производство“.