Возилото ще тръгне в продажба в края на септември месец тази година, само дни след края на изложението във Франкфурт, където пък ще направим публичната си премиера.

Почти всички дименсии на комбито са увеличени спрямо предишния модел - колата е по-широка, по-дълга и има по-дълго междуосие отпреди, а освен това багажното пространство е с 11 см по-широко. Благодарение на всичко това, обемът за товар при спуснати задни седалки достига над 1500 литра.

Вижте снимки на баварското комби >> >> >>


В зависимост от пазара, 3-Series Touring ще се предлага с три бензинови и три дизелови мотора. Гамата включва 318d, 320d и 330d дизели с мощност от 147 до 261 к.с., както и възможност за задвижване на четирите колела. При бензините откриваме версиите 320i, 330i и 340i - от 181 до 369 к.с., 8-степенен автоматик и опционално двойно предаване.

Като опционално оборудване BMW ще предлага електрически сгъваем теглич, адаптивно спортно окачване, М Sport спирачна и кормилна система, както и спортен диференциал за версията M340i. Цените на модела ще станат ясни с наближаването на пазарния старт, като марката ще предлага модела в Европа, Япония, Тайван, Хонг Конг, Австралия, Нова Зеландия и Южна Корея.