Сега представител на марката разкри какво ще преддставлява този автомобил.

Германският бранд подготвя специална версия на модела, посветена на неговата 20-годишнина. Подробности за нея не се посочват, но вече е известно, че новото A6 Allroad ще излезе на пазара до края на юни. То ще има пътен просвет от 139 мм, което е с цели 45 мм повече от стандартното комби A6 Avant.

Вижте как изглежда колата >> >> >>


Всъдеходният вариант ще получи адаптивно пневматично окачване още в базовата си версия, което има специални настройки. Те позволяват регулиране на височината нагоре и надолу, като пътният просвет може да бъде променян в зависимост от скоростта на движение.

Новото A6 Allroad ще се предлага с функция, подпомагаща изкачването и спускането по големи наклони и тежък терен. Тя ще работи при скорост до 30 км/ч. Освен това, комбито ще получи независима спирачна система за всяко колело, която е особено полезна именно при движение надолу по стръмен път.

Автомобилът ще се предлага с 3,0-литров TDI V6 двигател. Базовият модел ще развива 228 к.с. и 500 Нм, като в случая предаването е предно. Версията Quattro 50 TDI ще рачита на 282 к.с. и 620 Нм, докато при Quattro 55 TDI мощността е 349 к.с. и 700 Нм. Всички Audi A6 Allroad разчитат на технология "мек хибрид" и 8-степенна скоростна кутия Tiptronic.

Дилърите на Audi в Европа вече приемат поръчки за всъдеходното комби, като цените стартират от 61 500 евро.