Генералният директор на Bugatti - Стефан Винкелман, повдигна леко завесата около новия модел на марката. Пред Autoweek той заяви, че това ще е спортна кола, напълно различна от всичко това, което се продава на пазара в момента.

"Смятам, че имаме възможност да направим дори повече от един автомобил. Със сигурност следващата ни кола ще кореспондира с историята на марката. Това ще бъде един напълно различен модел от всичко познато до момента. Той ще бъде много бърз и за разлика от Chiron ще може да се кара всеки ден", обясни Винкелман.

Топ-мениджърът не отрече възможността, Bugatti да предложи изцяло електрически автомобил, но това вероятно ще стане на по-късен етап. Причината е, че електрическият модел трябва да бъде най-добрият в своя клас, както приляга на едно истинско Bugatti.

"Повярвайте ми, внимателно сме проучили всяка възможност за вариант на каросерията на новия ни автомобил. Мога да кажа, че такъв тип към момента не се предлага от нито един производител", загадъчно коментира шефът на Bugatti.

Освен това, новата кола на френския бранд ще бъде с по-ниска цена от тази на Veyron и Chiron. Въпреки това, и тя ще струва поне 1 млн. долара, тъй като разработката и производство са доста скъпи.