Жителите на хърватското градче Имотски, което се намира до границата с Босна, имат намерение да влязат в Книгата на рекордите на Гинес. Причината е, че над половината от регистрираните в града автомобили (общо има 16 000 регистрирани коли) са от марката Mercedes-Benz.

Според информация на Reuters, освен в очакване на рекорда на Гинес, жителите са с намерение да построят паметник на Mercedes. Популярността на марката в хърватското градче се обяснява с факта, че много от жителите му са били на работа в Германия. А придобиването на кола с марка Mercedes се счита в града за изключително престижно.

По думи на активисти, които се занимават с изграждането на паметника, има жители на града, които притежават по около десетина Mercedes-а в гаражите си. Автомобилите обаче съвсем не са нови. Масово в хърватското градче се карат Mercedes-и, произведени през 60-те и 70-те години на миналия век.

Точно поради тази причина въпросният паметник ще изобразява модела Mercedes-Benz W115, който е най-популярен в градчето. Тази кола се произвежда през периода 1968 - 1976 година и днес на много места е със статут на класика. А по въпроса за паметника - той ще струва $67 000, а парите са основно от дарения.

Припомнете си как изглежда Mercedes-Benz W115 >> >> >>