Програмата Vision 2030 предвижда преструктуриране на групата, преформатиране на някои марки и продажбата на други, твърди американското сп. Automobile, цитирано от факти.бг.

По неофициална информация бъдещето на Volkswagen, Audi и Porsche засега изглеждало безоблачно. Skoda и Seat също щели останат в състава на VAG, но ги очаквали промени в дизайнерската философия и позиционирането, докато перспективите пред Bentley, Bugatti, Ducati, Italdesign и Lamborghini не били никак розови.

По последни слухове в индустрията Volkswagen се канел да се отърве от Bentley. Според ръководството на концерна британската марка била прекалено старомодна, което носело само загуби (€137 млн. за първите 9 месеца на 2018 г.), и смятало да ѝ търси купувач от Китай.

Марката Bugatti най-вероятно също щяла напусне VW Group. Вместо да я продават обаче, немците обмисляли вариант да я поставят под контрола на Porsche и по-специално в ръцете на Фердинанд Пиех, който бе основният идеолог на възраждането ѝ в края на миналия век.

Бъдещето на Lamborghini зависело от възвръщаемостта на инвестициите. В случай, че печалбата на италианската компания не удовлетворявала акционерите, най-вероятно щяла да бъде предложена за продан в пакет с Ducati.