На 18 май 2019 г. от 10:00 часа в гр. София, на ул. Гурко (срещу стадион „Васил Левски“) ще се проведе финалът на състезанието "Най-добър млад шофьор на България 2019".

В първия етап от състезанието тази година се включиха 4000 младежи, а финалният етап се очертава като доста оспорван.

Освен със своя спортен и състезателен дух, "Най-добър млад шофьор на България" цели да подеме темата за пътната безопасност по нов развлекателен и интересен начин.

Това е причината за публиката на състезанието да са подготвени множество атракции, включително демонстрации на професионални рали състезатели, шоу, игри и томболи с награди.

Посетителите ще могат да изпробват с „алкохолните очила“ на Българския Червен кръст, иновативен симулатора за шофиране и да проверят теоретичните си познания и да спечелят награди в шатрата на СБА.

Всеки финалист в кампанията „Най-добър млад шофьор“ ще премине през
следните изпитания, за да докаже, че именно той е най-добрият:

  – Проверка на теоретичната подготовка на участниците чрез
решаване на листовки
  – Оказване на първа помощ, при условно пострадали от ПТП
  – Смяна на автомобилно колело (демонтаж/монтаж)
  – Поставяне на вериги за сняг
  – Майсторско управление на автомобил по зададена схема и
активно спиране пред изкуствена преграда при тежки метеорологични условия. Изпълнението на позицията е с два автомобила. На първия са монтирани нови
гуми, а на втория напълно износени гуми.

Победителят ще спечели 1 год. безплатно шофиране на чисто нов автомобил
Volkswagen Polo.

Сред другите награди откриваме: ваучери за два комплекта премиум гуми Nokian Tyres на обща стойност 1500 лв., 2000 лева под формата на ваучери за гориво за OMV MaxxMotion, Huawei Band 2 Pro фитнес гривна от Groupama, 3 бр. 4G рутер Huawei CarFi за автомобил от Telenor, карти за членство в СБА – безплатна пътна помощ в България и Европа, годишен технически преглед и др. услуги, както и специализирана камера за шофиране IPS Touch Screen от Tumba Solutions.