Поредната такава кола е Xing Yue PHEV. Според производителя, това е първият в света плъг-ин хибриден купеобразен кросоувър, предава Automedia.

Автомобилът е изграден върху платформата CMA, която вече се използва от други модели на групата Geely, сред които компактният кросоувър Volvo XC40 и електрическият фастбек Polestar 2. Xing Yue PHEV ще се предлага в две версии, най-мощната от които ще може да изминава на ток цели 80 км.

Вижте как изглежда китайският хибрид >> >> >>


Базовата версия на кросоувъра е оборудвана с батерия с капацитет от 11.3 кВтч, като смесената консумация на гориво е 1,6 литра на 100 км, а времето за бързо зареждане - 90 минути. По-усъвършенствана версия има батерия от 15.2 кВтч, в комбиниран цикъл консумира 1.2 литра гориво на 100 км, а от експресно зарядно устройство се зарежда за 105 мин.

Пробегът само на ток при двете версии е съответно 56 и 80 км. Що се отнася до двигателя, той развива мощност от 190 кВт и 415 Нм максимален въртящ момент. Автомобилът ускорява от място до 100 км/ч за 6,8 сек.

Наред с типичните опции, с които вече се предлагат повечето съвременни автомобили, при Geely Xing Yue е налична и система за разпознаване на лица. С помощта на функцията Face-ID, автомобилът идентифицира водача и настройва седалката, огледалата и предварително зададени параметри в мултимедийната система.

Освен това автомобилът е в състояние да предупреди шофьора за умора, ако последният често започва да се прозява или да затваря очите си по време на път.