Автомобилът е показан за първи път през 1994 година, а 1995 се превръща в първата му цяла година на пазара. През нея са реализирани цели 272 952 бройки, което го превръща в бестселър за компанията.

Вижте как се промени моделът през годините >> >> >>

През годините интересът към модела се запазва и през 2018 година Audi се наслаждава на 344 586 реализации. На практика, почти всеки пети произведен автомобил с марка Audi в наши дни е от семейството на А4. От началото на производството досега са сглобени повече от 7.5 милиона екземпляра.

Петер Мош, председател на управителния съвет на AUDI AG: „A4 е символ на успеха на марката Audi. С много старание и отдаденост нашите служителки и служители направиха възможен този успех, при това в продължение на цели 25 години. Това е огромно постижение, от което ние в ролята си на управителен съвет се чувстваме наистина горди, и за което сърдечно поздравяваме екипа на компанията.“

С произведените досега над 7.5 милиона екземпляра, A4 е най-успешният модел на Audi за всички времена. От дебюта на четвъртото поколение на A4 през 2007 година производството на модела е съсредоточено в германските заводи на компанията в Инголщад и Некарсулм. Наред с това, Audi има и местно производство на А4 в Азия: в Чанчун (Китай) и Аурангабад (Индия).