Луксозната шведска марка Polestar, която е собственост на Volvo и Geely, планира да отвори център за изследване и развитие във Великобритания.
Там ще се оформят бъдещите серийни модели на компанията.

Така Polestar става първата автомобилна компания, която поема курс, различен от този на другите производители, които присъстват на Острова и част от тях вече обявиха, че ще напуснат Великобритания заради усложненията и неяснотите около излизането на страната от ЕС, предава Autoclub.

Вижте как изглеждат моделите на Polestar >> >> >>


От Polestar поясниха, че изборът на Великобритания е основно заради високото ниво на инженерните услуги в страната, като първоначално ще бъдат наети около 60 инженери, а до края на годината екипът ще се увеличи още.

Говорител на марката обаче отказа да коментира в каква посока ще са следващите модели на Polestar.

В момента компанията произвежда в Китай само хибридът Polestar 1, а по-рано тази година представи и електрическият седан Polestar 2, който трябва да е съперник на Tesla Model 3.

За 2021 е планиран и електрическият SUV с форми на купе Polestar 3, като малко преди него ще се появи Model Y на Tesla, като и двете компании залагат на това, че клиентите вече са готови да се насочат към масови електромобили.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Volvo


Нови автомобили