Тя се казва STI Sport, а продажбите започват през юни на цена от 32 218 щатски долара.

Любопитното е, че в Subaru вече подготвят излизането на ново поколение на Levorg, но въпреки това са отделили ресурси за нова версия на сегашната генерация. Тя беше представена още през 2014 г., като по-късно получи и фейслифт, който е обозначен с добавката STI, предава Automedia.

Вижте снимки >> >> >>


На първо време Levorg STI Sport Black Selection, както е цялото име на автомобила, ще се предлага единствено на японския пазар, като ще се произвежда до края на жизнения цикъл на сегашното поколение. Комбито е получило специални 18-цолови джанти с гуми с размери 225/45.

Друга разлика в екстериора от стандартният модел са черните корпуси на огледалата с вградени в тях мигачи. В салона новостите са много повече, като предните седалки вече са Recaro с кожа и алкантара. Променени са централната консола, волана, дръжките на вратите и превключвателите. Има и специални карбонови елементи.

Levorg STI Sport ще се предлага с два турбодвигателя с директно впръскване на гориво. По-малкият е 1,6-литров и развива 170 к.с., докато вторият е 2,0-литров с 296 к.с. Скоростната кутия е CVT, като работи със система за задвижване на четирите колела.