Това призна главният изпълнителен директор на германската марка за САЩ Скот Киог, който обясни дебюта на концепта Tarok на салона в Ню Йорк като „опипване на почвата”, предава Autoclub.

Пазарът на пикапи е най-голямото бяло петно в портфолиото ни. Цените на пикапите в компактния и средния клас постоянно растат, вече са на нивото на скъпите луксозни коли. Мисля, че ние бихме могли да представим нещо много по-изгодно при компактните модели", призна Киог.

По-конкретно – говорим за пикап за около 25 000 долара с подходящ двигател, с отлично оборудване, изобщо умно решение за пазара”, допълва шефът.

Вижте как ще изглежда бъдещият VW пикап >> >> >>


Вариантите за реализация на такъв проект в момента са два, поне за VW. Единият е партньорството с Ford и развитието на модел, базиран на Ranger. Но истината е, че Ranger е създаден за пазарите в Южна Америка, а Киог обясни, че VW ще продължи да търси модел за Щатите.

А той може да се появи в серийния вариант на концепта Tarok, който е изграден върху платформата на VW Group MQB. Киог поясни, че с нейното използване бъдещият пикап ще получи пълна гама двигатели, като някои от агрегатите може да са 300 конски сили.

Все пак, трябва да се направи уточнението е още твърде рано да се твърди, че сериозните планове на VW за пазара на пикапи в Щатите ще се превърнат в реалност. Но най-вероятно скоро ще е ясно в каква посока ще поеме гигантът.