Това стана с дебюта на концепцията ID Roomz. Серийната версия на германския електромобил ще излезе на пазара в Китай и е част от програмата на VW за електрификация на моделите, които предлага, предава Autoclub.

Освен това, с новия електрически SUV VW ще може допълнително да ускори настъплението си в Китай, където електромобилите са предпочитаният личен транспорт от страна на властите, които се борят със сериозно замърсяване на въздуха, при това вече не само в големите градове.

Вижте как изглежда концепцията на VW >> >> >>

VW ID Roomz дебютира на салона в Шанхай с три реда седалки и пробег до 450 км с едно зареждане. От VW обявиха, че концептуалният автомобил може да поддържа ниво 4 на автономно придвижване.

Главният изпълнителен директор на VW Херберт Дийс пък обяви, че ID Roomz ще е флагманът на електрическите модели, които концернът ще предлага в Китай.

„Плановете ни са да произведем над 22 милиона електрически автомобили в следващите 10 години”, обяви Дийс и посочи, че около половината от инженерите на VW в момента работят по модели, предназначени за китайския пазар.

Дийс също така потвърди и възможността VW да дава възможност на други компании да продават под свои марки ID Roomzz.