Двама собственици на скъпи автомобили от Хамбург разбраха това по трудния начин, след като "позлатените" им играчки бяха спрени от движение, защото са прекалено блестящи и заслепяват останалите шофьори, съобщава Hamburger Morgenpost, предава факти.бг.

Миналата седмица патрул спрял за проверка облепено със златно фолио Porsche Panamera Turbo. 31-годишният собственик на автомобила с 540 к.с. бил предупреден да премахне незабавно "позлатата", тъй като отблясъците от огледалната повърхност пречат на останалите участници в движението, и да пререгистрира колата.

Няколко дни по-късно обаче мъжът отново бил спрян зад волана на "панамерата" и този път не се разминал толкова леко. Ченгетата свалили регистрационните табели и конфискували ключовете от колата, а на шофьора била наложена солена глоба за управление на несертифицирано превозно средство.

Подобна съдба сполетяла и 32-годишен собственик на Lamborghini Aventador S Roadster, известен в немските социални мрежи като сърцат почитател на лъскавите автомобили, скъпите часовници и пачките с банкноти от €500, но без доказуеми източници на приходи. Суперколата на Абубакр Б. също била спряна от движение, докато бъде приведена в безопасен вид.

В Германия облепянето на автомобил със златно фолио излиза между €4 000 и €5 000.