Дизайнът е динамичен и агресивен, като особено впечатление правят задните и предни светлини.

Серийното оборудване включва Full LED фарове. Като опция се предлагат LED фарове с разширен обхват и Адаптивни LED фарове с BMW Лазерни светлини за незаслепяващи дълги светлини с обсег от около 530 метра.

Вижте как изглежда новото BMW Серия 3 >> >> >>


Баварският седан се гордее и с изключителна аеродинамичност - коефициента на въздушно съпротивление е едва 0,23 Cd.

Освен това новото BMW Серия 3 Седан има нисък център на тежестта и балансирано в съотношение 50 : 50 разпределение на теглото между осите, както и всеобхватно повишена здравина към усукване на каросерията.

Интериорът е просторен и със спортен дух, а таблото е станало дигитално и разчита на 12,3-инчов дисплей. За нуждите на инфотейнмънт системата е наличен 10,25-инчов екран.

В новото BMW Серия 3 Седан за пръв път ще бъде представен и BMW Intelligent Personal Assistant, един интелигентен, дигитален помощник, който може да бъде заговорен с простото „Hey BMW“.

Той е много полезен, защото само с въпрос („В норма ли е нивото на маслото?“) може да ви дава отговор и разкрива важна информация за състоянието на колата.

Двигателната гама включва четири 4-цилиндрови агрегата - два дизелови и два бензинови, както и един редови шестцилиндров дизелов двигател с мощност от 265 к.с.

Средният разход на гориво е понижен и е в диапазона 5-6 литра на 100 километра.

Новият модел се произвежда на три континента - в завода на BMW в Мюнхен, в завода Тиекси в Шънян, Китай, както и в новопостроения завод на BMW в Сан Луис Потоси, Мексико.

Ценовата листа в България започва от малко над 70 000 лева.