Електрическият SUV на Audi се очаква с огромен интерес, но в Щатите се появи информация за ограничения му пробег с едно зареждане, което най-вероятно ще отблъсне част от купувачите.

Американския стандарт EPA е много по-близо до реалните условия за измерване на пробега на автомобилите и затова винаги дава по-ниски резултати от европейските стандарти, включително и от новия WLTP.

Вижте как изглежда Audi E-Tron >> >> >>


В Щатите E-Tron постигна 328 километра с едно зареждане на батерията, като анализаторите определиха този резултат като разочароващ, тъй като очакванията бяха за 360 или дори малко над 400 км. За сравнение, по стандарта WLTP пробегът на E-Tron е фиксиран на „до 417 км”.

В групата на електромобилите на американския пазар, който предлагат пробег от над 200 мили с едно зареждане, E-Tron зае последното място, класирайки се дори и зад досегашния аутсайдер Jaguar I-Pace.

Специалистите обясняват този резултат на модела на Audi с факта, че батерията е с капацитет 95 киловатчаса, но реално от него се използват само 88%, т.е 83,6 киловатчаса. Към това се прибавя и по-високата консумация на енергия от задвижващата система на германския електромобил и крайният резултат е налице.